Sałatka z czerwoną fasolą i pomidorami w tortilli

Tak mi się spodobały sałatki podawane w plackach tortilli, że na sobotnie śniadanie przygotowałam szybką i pyszną sałatkę z fasolą, pomidorami i sałatą. Tortille podałam z sosem czosnkowo-ziołowym.

Sałatka z czerwoną fasolą i pomidorami w tortilli

Składniki:

1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki czerwonej fasoli
kilka liści sałaty lodowej
2-3 korniszony
kilka pomidorków koktajlowych
kilkanaście zielonych oliwek

Sos:

mały kubek jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
sok i skórka starta z połowy cytryny
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka ziół do pizzy
sól i biały pieprz
szczypta cukru

Składniki sosu wymieszać i schłodzić. Sałatę poszatkować lub porwać w palcach na małe kawałki. Pomidorki i korniszony pokroić w plastry. Kukurydzę, fasolę i oliwki odcedzić z zalewy, fasolę przepłukać. Składki sałatki wymieszać.

Na tortillach ułożyć porcję sałatki i polać sosem. Zgiąć dolny brzeg do środka, a następnie zwinąć tortille w rulon. Smacznego!



Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s