Jajka z wędzonym łososiem

Wielkanoc tuż tuż, dlatego z tej okazji na blogu pojawią się wkrótce przepisy na wielkanocne przysmaki. Na świątecznym stole nie może zabraknąć jajek. Oto pierwsza jajeczna propozycja – jajka faszerowane musem z wędzonego łososia.

Jajka z wędzonym łososiem

Jajka z wędzonym łososiem

Składniki:

6 jajek ugotowanych na twardo

50 g wędzonego łososia, drobno pokrojonego

150 g gęstego kremowego twarożku

2 łyżki gęstej śmietany

½ łyżeczki soku z cytryny

szczypta słodkiej papryki i pieprzu

Jajka przekroić na pół. Ułożyć na półmisku. Łososia, serek, śmietanę i przyprawy zmiksować na gładką masę. Nałożyć masę
na połówki jajek i udekorować koperkiem.

Jajka z wędzonym łososiem



Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s