Łosoś zapiekany z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

Łosoś zapiekany z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

Składniki:

4 kawałki filetu z łososia
4 łyżki tartej mozzarelli
kilka pomidorków koktajlowych
przyprawa do ryb
olej do smażenia
2 łyżki soku z cytryny

Rybę skropić sokiem z cytryny i przyprawić mieszanką ziół do ryb. Odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie zrumienić kawałki ryby skórą do dołu. Rybę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypać wierzch tartą mozzarellą. Na wierzchu ułożyć połówki pomidorków koktajlowych. Rybę zapiekać ok. 30 minut w temperaturze 180oC. Smacznego!

Łosoś zapiekany z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

Łosoś zapiekany z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s