Tagliatelle szpinakowe z chorizo, kaparami i pomidorami w sosie serowym

Danie szybkie do zrobienia, 20 minut i gotowe!

Tagliatelle szpinakowe z chorizo, kaparami i pomidorami w sosie serowym

Składniki:

300 g makaronu tagliatelle (użyłam szpinakowego)
1 laska kiełbasy chorizo (lub innej cienkiej kiełbasy dojrzewającej lub salami)
1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oliwie
100 g sera Lazur (lub innego z niebieską pleśnią)
1/2 szklanki słodkiej śmietanki
2 łyżki kaparów

1 ząbek czosnku

Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. W tym czasie pokroić kiełbasę, pokruszony ser, zmiażdżony ząbek czosnku i odsączone pomidory pokrojone w kostkę. Zalać 2/3 szklanki wody i chwilę gotować. Wlać śmietankę i gotować do rozpuszczenia sera. Pod koniec dodać odsączone kapary. Sosem zalać makaron i dokładnie wymieszać. Podawać gorące.

Tagliatelle szpinakowe z chorizo, kaparami i pomidorami w sosie serowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s