Pomidorowy pstrąg z imbirem

Moją ulubioną rybą, którą podaję na obiad jest pstrąg. Szukając niebanalnego przepisu na dania z ryb, znalazłam przepis w Kuchni Lidla. Danie tak wszystkim smakowało, że na pewno będzie powtórka.

Pomidorowy pstrąg z imbirem

Składniki:

4 pstrągi, wypatroszone
1 łyżka tartego imbiru (użyłam suszonego)
6 ząbków czosnku
3 łyżki oleju
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1/2 łyżeczki soli
1 łyżka świeżej natki pietruszki

Skórę umytych i osuszonych pstrągów nacinamy w poprzek w 2-3 miejscach z każdej strony.

Pozostałe składniki, z wyjątkiem kolendry, miksujemy na jednolitą pastę, którą nacieramy ryby. Odstawiamy do lodówki na 30 minut.

Ryby grillujemy po kilka minut z każdej strony, następnie przekładamy na talerze i dekorujemy posiekaną natką pietruszki.

Pomidorowy pstrąg z imbirem



Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s