Polędwiczka pieczona z warzywami po chińsku i makaronem

Moja propozycja na zimowy obiad – rozgrzewające i aromatyczne danie w chińskiej nucie. 

Polędwiczka pieczona z warzywami po chińsku z makaronem

Składniki:

200 g makaronu spaghetti

1 opakowanie warzyw – mieszanki chińskiej

1 polędwiczka wieprzowa

4 łyżki oleju

suszony imbir

słodka papryka w proszku

2 ząbki czosnku

szczypta papryki chilli

3 łyżki sosu sojowego

2 łyżki słodkiego sosu chili

sól, pieprz

Polędwiczkę umyć, natrzeć olejem, przyprawić solą, pieprzem, imbirem, słodką papryką, chili i roztartym czosnkiem. Włożyć do rękawa piekarniczego i piec 1 godzinę w 180oC.

Na patelni rozgrzać kilka olej. Wrzucić warzywa, dodać sos sojowy, słodki sos chili i smażyć ok. 10 minut.

W tym czasie makaron ugotować w osolonym wrzątku. Makaron wyłożyć na talerze, na nim ułożyć warzywa, a na wierzch położyć pokrojoną w plastry polędwiczkę. 

Polędwiczka pieczona z warzywami po chińsku i makaronem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s