
Składniki:
200 g makaronu spaghetti
1 opakowanie warzyw – mieszanki chińskiej
1 polędwiczka wieprzowa
4 łyżki oleju
suszony imbir
słodka papryka w proszku
2 ząbki czosnku
szczypta papryki chilli
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki słodkiego sosu chili
sól, pieprz
Polędwiczkę umyć, natrzeć olejem, przyprawić solą, pieprzem, imbirem, słodką papryką, chili i roztartym czosnkiem. Włożyć do rękawa piekarniczego i piec 1 godzinę w 180oC.
Na patelni rozgrzać kilka olej. Wrzucić warzywa, dodać sos sojowy, słodki sos chili i smażyć ok. 10 minut.
W tym czasie makaron ugotować w osolonym wrzątku. Makaron wyłożyć na talerze, na nim ułożyć warzywa, a na wierzch położyć pokrojoną w plastry polędwiczkę.