Roladki schabowe z Lazurem i gruszką w orzechach

Bardzo lubię wszelkie mięsa z dodatkiem owoców. Ta wersja schabu bardzo przypadła mi do gustu. W środku jest szynka dojrzewająca, gruszka, ser z niebieską pleśnią, a mięso otulone panierką z orzechów…

Składniki na 6 roladek:

6 grubszych plastrów schabu (ok. 2 cm)
6 plastrów szynki parmeńskiej lub szwarcwalskiej
ok. 100 g sera Lazur
1 gruszka (może być marynowana) podzielona na kawałki
suszony czosnek, słodka papryka, rozmaryn i tymianek
sól i pieprz

olej do smażenia
jajka oraz grubo mielone orzechy włoskie do panierowania

Mięso umyć, osuszyć i rozbić bardzo cienko. Obsypać delikatnie z obu stron solą, pieprzem i ziołami Na brzegu każdego płata ułożyć plaster szynki, kawałek sera i gruszki. Zrolować, dopinając wykałaczkami brzegi. Panierować w jajku i orzechach. Obsmażyć na oleju z każdej strony. Roladki dusić ok. pół godziny, na patelni pod przykryciem do miękkości z niewielką ilością wody.

Roladki schabowe z Lazurem i gruszką w orzechach

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s