Surówka z kiszonej kapusty i warzyw

Bez warzyw nie ma obiadu. Najczęściej pojawiają się w moich drugich daniach w postaci surówek. Jedną z nich jest surówka z kiszonej kapusty. Wzbogaciłam ją marchwią, cukinią, papryką i jabłkiem. Obowiązkowo pasuje do niej natka pietruszki.

Surówka z kiszonej kapusty i warzyw

Składniki:

400 g kiszonej kapusty

1 marchew

1 duże obrane jabłko

1/2 czerwonej papryki

1/2 małej cukinii z łupką

1/3 pora

3-4 łyżki soku jabłkowego

3 łyżki dowolnego oleju lub oliwy

posiekana natka pietruszki

kminek, łyżeczka ziół do sałatek

sól i pieprz do smaku

Kapustę odcisnąć (zbyt kwaśną można lekko przepłukać). Posiekać. Paprykę pokroić w kostkę lub zetrzeć na grubej tarce. Jabłko i cukinię zetrzeć na grubej tarce. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Podawać do mięs i ryby. Do surówki pasują również pokrojone w kostkę korniszony.

 

Surówka z kiszonej kapusty i warzyw

Proste surówki - jesień 2015   Grzyby i warzywa jesienne. 2015

Kuchnia wegetariańska i wegańska  Jesień pełna warzyw  Menu dla przyszłej mamy




Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s