Grzanki z rukolą, szynką, figą, gruszką i Lazurem

Grzanki będą pyszną propozycją na niebanalną kolację lub przyjęcie. Skusicie się?

Grzanki z rukolą, szynką, figą, gruszką i Lazurem

Grzanki z rukolą, szynką, figą, gruszką i Lazurem

Składniki:

długa razowa bagietka
spora garść rukoli
100 g szynki prosciutto crudo
trójkącik sera Lazur lub innego sera z niebieską pleśnią
3-4 figi
2 małe gruszki (mogą być gruszki w occie)
sól i świeżo mielony pieprz
oliwa lub masło

Bagietkę pokroić w kromki grubości ok. 1,5 cm, posmarować masłem lub oliwą i piec do lekkiego zrumienienia w 200oC. Następnie na grzanki wyłożyć umytą i osuszoną rukolę, plastry szynki, pokrojone w plastry figi i kawałki gruszek. Na końcu wyłożyć kostkę lub plastry sera. Doprawić solą i pieprzem i od razu podawać.

Grzanki z rukolą, szynką, figą, gruszką i Lazurem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s