Koktajl z awokado, roszponki i chia

W taki pochmurny dzień jak dzisiejszy, energii może nam dodać zielony koktajl owocowo-warzywny z nasionkami chia. Do koktajlu dorzuciłam roszponkę, bo już nie miałam pomysłu na kolejną sałatkę. Sałaty w ogóle nie czuć, a dostarczamy sobie sporej dawki witamin i mikroelementów…

Koktajl z awokado, roszponki i chia

Koktajl z awokado, roszponki i chia

Składniki:

1 banan
2 owoce kiwi
1 awokado
sok z 1 limonki
garść roszponki
1,5-2 szklanki soku z jabłek (najlepiej świeżo wyciskanego)
3 łyżki nasion chia

Banana i kiwi obrać, pokroić na kawałki. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, wydrążyć miąższ. Roszponkę umyć. Wszystkie owoce wraz z roszponką zmiksować, dodając pod koniec sok jabłkowy i limonkowy oraz nasiona chia. Odczekać kilka minut, by nasionka napęczniały. Przelać do szklanek i od razu podawać.


Koktajl z awokado, roszponki i chia

Koktajl z awokado, roszponki i chia



Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s