Sałatka wiosenna w miseczkach z awokado i pietruszkowym pesto

Dzisiaj zapraszam na pyszną i zdrową sałatkę w miseczkach z awokado. Jako sosu użyłam mojego ulubionego pesto pietruszkowo-cytrynowego.

Sałatka wiosenna w miseczkach z awokado i pietruszkowym pesto

Sałatka wiosenna w miseczkach z awokado i pietruszkowym pesto

Składniki:

2 dojrzałe awokado
2 jajka
2 łyżki soku z cytryny
4 rzodkiewki
4 pomidorki koktajlowe
2 łyżki kiełków, np. rzodkiewki

1 łyżka oliwy z oliwek
4 łyżki pesto z pietruszki
sól, pieprz

Awokado przekroić na pół. Ostrożnie wyciągnij miąższ, zostawiając łódki ze skórek. Miąższ pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Pokroić w kostkę, pomidorki i rzodkiewkę umyć, pokroić w plastry. Łódki ze skórek awokado napełnić awokado, jajkiem, pomidorkami i rzodkiewką. Delikatnie doprawić, a na koniec posypać kiełkami i polać pesto z pietruszki.

Niedocenione Jajko

Sałatka wiosenna w miseczkach z awokado i pietruszkowym pesto

Sałatka wiosenna w miseczkach z awokado i pietruszkowym pesto

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s