Roladki z kurczaka z białą kiełbasą

Na wielkanocny obiad proponuję roladki z kurczaka z białą kiełbasą. Danie szybki w przygotowaniu, a mięso aromatyczne i idealnie pasujące na te święta…

Roladki z kurczaka z białą kiełbasą

Składniki:

3 filety z kurczaka, każdy podzielony na 2 płaty
3 białe kiełbasy
sól, pieprz, suszony majeranek, słodka papryka, granulowany czosnek
ew. chrzan ze słoiczka
olej do smażenia

Do panierowania:

2 jajka rozmieszane z łyżką oleju
mąka
bułka tarta

Płaty mięsa cienko rozbić, najlepiej pod folią spożywczą, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, granulowanym czosnkiem i słodką papryką z obu stron. Odstawić do lodówki na 20 minut. Kiełbaski podzielić na pół, by uzyskać sześć porcji, a następnie obrać ze skóry. Ułożyć na brzegu płata mięsa i zwijać szczelnie w rulon, zawijając brzegi do środka. Można płaty mięsa posmarować w środku chrzanem. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na małym ogniu na rumiano. Podawać z puree ziemniaczanym i ćwikłą z chrzanem lub sałatką z buraków.

Zawijamy. Rolady drobiowe  Wielkanocne Smaki - edycja V

Roladki z kurczaka z białą kiełbasą

Roladki z kurczaka z białą kiełbasą

Roladki z kurczaka z białą kiełbasą

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s