Burgery z indyka

Zwykle burgery przygotowuję z mięsa wołowego lub wołowo-wieprzowego. Tym razem przygotowałam dla moich facetów burgery z indyka. Myślę, że żaden mężczyzna nie pogardziłby taką kanapką 🙂

Burgery z indyka

Składniki:

500 g mielonego mięsa z indyka
sól
świeżo mielony pieprz
1 łyżka ostrej musztardy
mielony kminek
słodka mielona papryka
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka ziół do pizzy
olej do smażenia

Dodatki:

8 bułek hamburgerowych, najlepiej domowych (np. z tego przepisu), sałata,  cebula pokrojona w plastry, plastry pomidora, plastry korniszonów, plastry sera żółtego, np. salami, keczup

Do mięsa dodać pozostałe składniki i wyrobić ręką mięso na zwartą masę, którą następnie należy podzielić na 8 równych części. Uformować 6 cienkich placków i usmażyć na małym ogniu z obu stron. Bułki lekko podgrzać, przekroić na pół. Na spodach  bułek ułożyć sałatę, ser, mięso, cebulę, korniszony, pomidory. Polać keczupem, przyłożyć wierzchnie części bułek i spiąć patyczkami do szaszłyków.

(Nie) nudna kanapka ed II  

Burgery z indyka



Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s