Moja propozycja na szybki obiad, jeśli oczywiście mamy pieczone mięso, które należy tylko podsmażyć i podzielić na włókna. Do tego warzywa i sos i gotowe. Tortille możemy też zabrać na piknik 🙂
Składniki:
8 tortilli – domowych lub ze sklepu
pieczona polędwiczka wieprzowa – na przykład z tego przepisu (bez sosu)
liście sałaty lodowej
1 duży pomidor pokrojony w pół plasterki,
1/2 czerwonej papryki pokrojonej w paski,
4 średnie korniszony pokrojone w słupki
sos czosnkowo-ziołowy na bazie jogurtu z majonezem
olej do smażenia
Polędwiczkę pokroić w grube plastry, obsmażyć na rumiano z obu stron, następnie rozdzielić na cienkie włókna dwoma widelcami. Tortille rozłożyć, ułożyć sałatę, plaster sera, warzywa i mięso. Dół placka zgiąć do środka, i zwinąć ciasno tortillę. Polać sosem. Smacznego!