Tortille z polędwiczką wieprzową

Moja propozycja na szybki obiad, jeśli oczywiście mamy pieczone mięso, które należy tylko podsmażyć i podzielić na włókna. Do tego warzywa i sos i gotowe. Tortille możemy też zabrać na piknik 🙂

Tortille z polędwiczką wieprzową

Składniki:

8 tortilli – domowych lub ze sklepu
pieczona polędwiczka wieprzowa – na przykład z tego przepisu (bez sosu)
liście sałaty lodowej
1 duży pomidor pokrojony w pół plasterki,
1/2 czerwonej papryki pokrojonej w paski,
4 średnie korniszony pokrojone w słupki
sos czosnkowo-ziołowy na bazie jogurtu z majonezem

olej do smażenia

Polędwiczkę pokroić w grube plastry, obsmażyć na rumiano z obu stron, następnie rozdzielić na cienkie włókna dwoma widelcami. Tortille rozłożyć, ułożyć sałatę, plaster sera, warzywa i mięso. Dół placka zgiąć do środka, i zwinąć ciasno tortillę. Polać sosem. Smacznego!

Piknik majowy   Hola Mexico 4

Tortille z polędwiczką wieprzową

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s