Sałatka śledziowa z marynowanymi szalotkami

Dziś będzie śledzik. O zaletach ryb nie piszę, bo wiadomo… Mnie chodzi o smak. Zawsze się śmieję, że ze słodyczy to ja najbardziej lubię… śledzie i tego się będę trzymać 🙂

Sałatka śledziowa z marynowanymi szalotkami

Składniki:

4-5 płatów śledziowych, marynowanych z tego przepisu
5-6 łyżek marynowanych szalotek
4 ogórki kiszone
pół czerwonej papryki
ewentualnie małe jabłko
2 łyżki majonezu
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżeczka musztardy
sól i pieprz
posiekana natka pietruszki

Śledzie, ogórki, paprykę i obrane jabłko bez gniazda nasiennego pokroić w drobną kostkę, dodać pozostałe składniki, wymieszać, doprawić do smaku i schłodzić w lodówce.

Śniadanie mistrzów   Drugie śniadanie w pracy  Wytrawne Vege Śniadanie 

Sałatka śledziowa z marynowanymi szalotkami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s