Pasta twarogowa z tuńczykiem i oliwkami

Nowy tydzień na blogu zacznę od pysznego śniadania, dzieląc się przepisem na prostą i smaczną pastę rybną. Za oknem prawdziwa zima, a u mnie spadek formy. Pomyślałam, że dobrze byłoby zmodyfikować nieco menu i więcej uwagi poświęcić na przygotowywanie zdrowych drugich śniadań do pracy. Jak wiemy, ryby to samo zdrowie. A tuńczyk to od lat mój numer 1.

Pasta twarogowa z tuńczykiem i oliwkami

Pasta twarogowa z tuńczykiem i oliwkami

Składniki:

kostka twarogu
puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
zielone oliwki – liczba wg uznania, ja dałam mały woreczek
kwaśna śmietana lub jogurt naturalny
sól i pieprz

Twaróg rozgnieść widelcem, tuńczyka i oliwki odsączyć z zalewy. Tuńczyka rozdrobnić, oliwki drobno posiekać, dodać do twarogu. Dodać tyle śmietany lub jogurtu, by masa dobrze się połączyła. Doprawić dolą i pieprzem. Schłodzić. Podawać z pieczywem. Ja lubię kanapkę posmarowaną pastą obficie posypać rukolą.

Pasta twarogowa z tuńczykiem i oliwkami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s