Spagetti z pesto rukolowo-orzechowym

Prosto, szybko, ale bardzo pysznie i aromatycznie. Tak dziś świętujemy Światowy Dzień Makaronu.

Spagetti z pesto rukolowo-orzechowym

Składniki pesto:

50 g orzechów włoskich
3 ząbki czosnku
100 g rukoli
niepełne pół szklanki oliwy lub oleju orzechowego
łyżka ziół do pizzy
sól do smaku
3 łyżki tartego parmezanu (użyłam sera Bursztyn)

oraz 400 g makaronu spagetti, płaska łyżka soli do gotowania

Składniki pesto zmiksować. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku, odcedzić, wymieszać dokładnie z pestom, wyłożyć na talerze i od razu podawać.

  

Spagetti z pesto rukolowo-orzechowym



Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s