Pasta z wędzonego kurczaka, fety z ogórkiem

Dziś polecam pastę do chleba w kolorze lekkiego różu. Przygotowana na okoliczność Różowego Tygodnia 2013.

Pasta z wędzonego kurczaka, fety z ogórkiem

Składniki:

1 kostka fety
1 wędzona ćwiartka lub udko z kurczaka
posiekany szczypior i natka pietruszki
pieprz
1 dość duży ogórek konserwowy

Mięso obrać ze skóry lub kości. Zmiksować. Dodać fetę i jeszcze chwilę miksować do połączenia. Wymieszać z pokrojonym w drobną kostkę ogórkiem, szczypiorkiem i natką, dodać pieprz. Sól nie jest konieczna, bo mięso i feta są słone. Pastę trzymać w lodówce w szczelnym pojemniku. Podawać z pieczywem.



Pasta z wędzonego kurczaka, fety z ogórkiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s