Mleczne ciasteczka z Lentilkami

Dziś będzie ciasteczkowo. Pyszne, wypróbowane już ciastka mleczne z przepisu Doroty, tym razem z lentilkami.

Mleczne ciasteczka z Lentilkami

Składniki:

2 szklanki mąki

1/2 szklanki mleka w proszku

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

150 g miękkiego masła

1/2 szklanki cukru pudru

lentilki lub m&m’s

Masło ubić mikserem razem z cukrem na jasną, puszystą masę. Jajka roztrzepać w miseczce, powoli dodawać do masy maślanej, cały czas miksując. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem, mleko w proszku, ekstrakt, zmiksować.

Z ciasta robić kulki wielkości niedużego orzecha włoskiego, układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, w odległościach od siebie. Lekko spłaszczyć. W każde ciastko wcisnąć po 3-4 lentilki lub m&m’s. Piec w temperaturze 200ºC przez 10 minut. Studzić na kratce.

Mleczne ciasteczka z Lentilkami

Mleczne ciasteczka z Lentilkami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s