Ciasteczka czekoladowe

Miękkie, bardzo kruche i bardzo czekoladowe ciasteczka, które szybko się przygotowuje.

Ciasteczka czekoladowe

Składniki:

2 szklanki mąki pszennej, najlepiej krupczatki

1/2 szklanki kakao

200 g masła o temperaturze pokojowej

3/4  szklanki cukru pudru

1 jajko

1 łyżeczka proszku do pieczenia

80 g posiekanej gorzkiej czekolady

Ciasteczka czekoladowe

Masło utrzeć na jasną masę. Dodać cukier, jajko oraz mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem. Wymieszać z posiekaną drobno czekoladą.

Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, kłaść w odstępach na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, mocno je spłaszczać.

Piec w temperaturze 180ºC przez około 12-15 minut, w zależności od wielkości ciasteczek. Zdejmować z blaszki po wystudzeniu.

 

Ciasteczka czekoladowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s