Roszponka z jeżynami i oscypkiem

W ostatnim dniu pobytu w naszych wspaniałych górach nabyłam oscypki. Najbardziej smakują mi na ciepło, z żurawiną. Jednak dla odmiany dodałam je do sałatki. Dość nietypowej, bo z jeżynami…

Roszponka z jeżynami i oscypkiem

Składniki:

2 spore garście roszponki
3 małe wędzone oscypki
duża garść jeżyn
3 duże ogórki małosolne
kawałek czerwonej papryki
sos balsamiczny (nie ocet)
garść orzechów, np. pekan



Roszponkę i jeżyny umyć i osuszyć. Sałatę rozłożyć na talerzach lub w szerokiej salaterce. Oscypki, ogórki i paprykę pokroić na kawałki, rozłożyć na sałacie razem z jeżynami i orzechami. Polać sosem balsamicznym.

Roszponka z jeżynami i oscypkiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s