Rukola z jajkiem i szparagami

Piękne główki zielonych szparagów postanowiłam zachować do sałatki, resztę ich treści dodałam do zupy.

Rukola z jajkiem i szparagami

Składniki:

spora garść rukoli

3-4 ziemniaki ugotowane w mundurkach

kilka jajek

pomidorki koktajlowe

czarne oliwki

zielone szparagi – tylko główki

Sos: jogurt wymieszany z majonezem, musztardą i keczupem

Rukolę umyć, osuszyć, ziemniaki obrać, pokroić, np. w słupki, pomidorki i oliwki przekroić na pół. Jajka obrać, opłukać, pokroić w ćwiartki. Wszystkie składniki ułożyć na sałacie polać sosem i chwilę schłodzić. Podawać z pieczywem.

   

Rukola z jajkiem i szparagami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s