Zapiekanki z pieczarkami i serem

Moja propozycja na kolację lub podwieczorek. Zamiast zapiekanek z dworcowej budki, choć te rzeszowskie smakują wybornie, zwłaszcza o 3.00 nad ranem, zapraszam na domowe, przygotowane ze świeżych produktów.

Zapiekanki

Składniki:

1 długa bagietka (lub 3-4 bułki)

1 cebula

300 g pieczarek

200 g sera żółtego, np. Goudy

sól i pieprz

łyżka ziół do pizzy

olej do smażenia

pęczek szczypiorku do posypania (lub natki pietruszki

keczup

Pieczarki oczyścić, cebulę obrać, wszystko drobno pokroić. Usmażyć na oleju, dodać zioła, sól i pieprz. Bagietkę pokroić na kilka części, potem każdą część przekroić wzdłuż. Nałożyć farsz pieczarkowy. Posypać startym serem i zapiec w gorącym piekarniku do zezłocenia. Podawać polane keczupem i posypane świeżym szczypiorkiem.

Zapiekanki

      

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s