Domowe masło orzechowe z dodatkiem masy kajmakowej

Masło orzechowe, które w wykonaniu jest dziecinnie proste, dodaję do kruchego ciasta, a by było bardziej delikatne. Jeśli oczywiście dzieciaki nie wyjedzą go po cichu… Do zmielonych fistaszków dodałam trochę masy krówkowej, co delikatnie osłodziło masło. Polecam w takiej wersji.

Domowe masło orzechowe z dodatkiem masy kajmakowej

Składniki:

400 g prażonych orzechów ziemnych bez soli (kupiłam w Biedronce)

200-300 g masy krówkowej



Orzechy wrzucić do malaksera i mleć do czasu aż powstanie gładka, tłusta masa. Dodać masę krówkową – ilość zależy od tego, jak słodkie chcemy otrzymać masło. Następnie całość jeszcze chwilę miksować do połączenia się składników. Przełożyć do słoika i szczelnie zamknąć.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s