Sałatka z marynowaną dynią, fetą i oliwkami

Marynowaną dynię mogłabym jeść garściami. Idealnie nadaje się do sałatek. Oto moja nowa propozycja. Lekka, orzeźwiająca i bardzo kolorowa.

Sałatka z marynowaną dynią, fetą i oliwkami 

Składniki:

opakowanie sałat (np. z roszponką)

słoik marynowanej dyni (np. Rolnik)

mały słoiczek czarnych oliwek

20 dag szynki z indyka

mała kostka fety

1 czerwona cebula

3-4 łyżki pestek dyni

Sos:

3 łyżki oliwy z oliwek

2 łyżki octu balsamino

łyżeczka miodu

łyżka musztardy francuskiej

łyżeczka włoskich ziół

sól i pieprz do smaku

Składniki sosu wymieszać i schłodzić

Dynię i oliwki odsączyć, cebulę pokroić w piórka, fetę w kostkę, a szynkę w podłużne paski. Wszystkie składniki ułożyć na sałacie, polać sosem i posypać pestkami dyni.

Sałatka z marynowaną dynią, fetą i oliwkami 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s