Jajecznica z cukinią i pomidorami

Do tej pory najbardziej lubiłam jajecznicę z pomidorami. Tym razem dorzuciłam do niej kawałki cukinii i miałam niesamowicie pyszne śniadanie. Najlepsze do jajecznicy są pomidory malinowe, a cukninia bardzo młoda. Do tego wiejskie jajka i uczta gotowa!

Jajecznica z cukinią i pomidorami 

Składniki na 2 porcje:

2 pomidory malinowe

1 bardzo mała cukinia

łyżka masła

4 jajka

sól i pieprz

słodka papryka 

szczypta ulubionych ziół 

 

Pomidory pokroić w dużą kostkę, a cukinię w plastry, a następnie w ćwiartki. Rozgrzać masło, wrzycić cukinię, posolić, smażyć na małym ogniu, lekko ją rumieniąc. Dodać pomidory i dusić aż nieco zmiękną. Wbić jajka. Delikatnie mieszać drewnianą łyżką białka, omijając żółtka aż się zetną. Potem wymieszać żółtka i smażyć aż prawie całkiem się zetną. Dodać zioła, sól i pieprz. Wyłożyć na talerze, posypać słodką papryką.

Jajecznica z cukinią i pomidorami 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s