Prosta i bardzo dekoracyjna sałatka. Świetna na nietuzinkowe śniadanie, z mnóstwem zielonych akcentów i z pysznym kurczakiem. Sałatka, w sam raz na wiosnę, idealna dla tych, których rozpiera energia. Dla mnie idealna! Bo mam na imię Patrycja…
Jeszcze nigdy nie dodawałam potrawy do tylu akcji! Chyba faktycznie potrzebuję lekarstwa na uspokojenie. Tymczasem sałatka wędruje do akcji: Zielono mi, Sałatki bez majonezu, Co z tym kurczakiem?, Kurczak i spółka, Bakalie w kuchni
(ale nie w cieście) oraz Śniadanie mistrzów.
Składniki:
1 pierś z kurczaka
słodka papryka, pieprz. curry
2 owoce kiwi
2 garście mieszanki sałat
mała garść suszonej żurawiny
łyżka płatków migdałowych
3 łyżki jogurtu migdałowo-kokosowego
Na talerzu ułożyć sałatę. Kurczaka pokroić w drobną kostkę, posypać słodką papryką, curry, pieprzem i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Wyłożyć na sałatę. Posypać żurawiną i płatkami migdałów. Udekorować kleksami jogurtu. Od razu podawać.