Pasta z wędzonego kurczaka

Znów nie mam czasu na tworzenie ciekawych przepisów, a tym bardziej na opracowywanie jakichkolwiek wpisów. Jedyny w tym tygodniu pomysł kulinarny godny podzielenia się z Wami ta pasta do pieczywa. Bardzo smakowała mojej drugiej połówce, może dlatego, że lubi On, i pasty po chleba i wędzone mięsa. Zamiast często używanej w podobnych smarowidłach makreli użyłam aromatycznego mięsiwa z kurzego udka. Ameryki pewno nie odkryłam, ale coś nowego do rodzinnego menu wprowadziłam. I Wam szczególnie polecam.


Pasta z wędzonego kurczaka

Składniki:

1 wędzone udko z kurczaka

200 g chudego serka śmietankowego lub homogenizowanego

3-4 suszone pomidory z oliwy

kilka łodyżek cienkiego szczypiorku

2 korniszony

płaska łyżeczka słodkiej papryki

Mięso oddzielić od kości i skóry, zmielić lub zmiksować za pomocą blendera. Pomidory i ogórki pokroić w drobną kosteczkę, szczypiorek posiekać. Wymieszać wszystkie składniki razem z serkiem i suszoną papryką. Schłodzić. Podawać jako smarowidło do pieczywa.

Pasta z wędzonego kurczaka

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s