Sałatka zielono-różowa

Na zakończenie zabawy w zielone organizowanej przez Pincake lekka i pyszna sałatka. Dziś zielony gra z różowym. Rukola, zielone jabłuszko i ogórek kontra wędzony kurczak i żurawina. Zapraszam serdecznie…


Sałatka zielono-różowa

 

Składniki na dwie osoby:

Zielone:

2 garście rukoli

1 długi ogórek

1 zielone jabłko

Różowe:

1 wędzone udko z kurczaka

garść suszonej żurawiny

2 łyżeczki konfitury z żurawiny

oraz

150 g jogurtu naturalnego

łyżeczka majonezu

łyżeczka soku z cytryny

sól i biały pieprz

Rukolę umyć, ułożyć na talerzu. Ogórka obrać, pokroić w plastry, ułożyć na rukoli. Pomiędzy nim położyć plastry jabłka ze skórką. Mięso z kurczaka oddzielić od skóry i kości, pokroić na kawałki, dodać do reszty składników. Wierzch posypać suszoną żurawiną. Jogurt wymieszać z żurawiną ze słoiczka, sokiem cytrynowym i majonezem, przyprawić solą i białym pieprzem. Polać sałatkę.


Sałatka zielono-różowa


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s