Ziemniaki pieczone z warzywami

Podobne ziemniaki z warzywami  niedawno mogliście oglądać na Kotlet.tv. Ja swoje podałam do kotletów z mintaja i czerwonej kapusty.

Ziemniaki pieczone z warzywami

Składniki: 4 ziemniaki, 1 papryka, 2 marchewki, 1 por, sól, pieprz, czerwona papryka, zioła (pietruszka, lubczyk, tymianek, oregano, koperek), 4 łyżeczki masła

Ziemniaki i marchew obrać, z papryki usunąć gniazdo nasienne, pora dobrze umyć. Warzywa pokroić w kostkę, wymieszać z solą, pieprzem i ziołami. Podzielić na porcje, wyłożyć na 4 kwadraty papieru do pieczenia lub rękawa, na wierzch położyć masło, spiąć spinaczami do wypieków i piec 40-60 minut w temperaturze 190oC. Podawać do mięs lub jako samodzielne danie. Można również do ziemniaków dodać pokrojony chudy boczek lub inne warzywa: dynię, cukinię, kalarepkę.

Ziemniaki pieczone z warzywami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s