Sałatka z grzybowym tortellini

Dzisiaj proponuję Wam sałatkę. Bardzo fajnie udało mi się skomponować smaki. Może ona stanowić samodzielne danie, ponieważ zawiera makaron, szynkę, ser oraz warzywa.

Sałatka z grzybowym tortellini

Składniki:

pół opakowanie pierożków tortellini z grzybami

puszka odcedzonej i opłukanej czerwonej fasoli

1/2 słoika odcedzonej marynowanej szalotki

1/2 puszki odsączonej kukurydzy

po 3 grube plastry polędwicy sopockiej lub szynki wieprzowej i tyle samo sera żółtego (np. Goudy, Holendra, Złotego Mazura)

sos majonezowo-jogurtowy

łyżka łagodnej musztardy

pieprz i sól do smaku

Pierożki ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedzić, przelać zimną wodą i wystudzić. Szynkę i ser pokroić w kostkę. Połączyć z resztą składników. Zalać sosem wymieszanym z musztardą, przyprawić i schłodzić.

Kosmosy

Leśna rusałka

Jarzębina

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s