Kapusta pekińska z pomidorem i fetą

Prosta sałatka, która świetnie smakuje do letnich grillowanych mięs i do każdego mięsnego obiadu.

Składniki:

kilka liści kapusty pekińskiej, 2 dojrzałe pomidory, 3/4 kostki sera typu feta, szczypiorek lub koperek, ulubione zioła do sałatek, 4 łyżki śmietany jogurtowej, 1 spora łyżka majonezu, sól, pieprz do smaku, odrobina cukru pudru.

Kapustę umyć, grubo poszatkować. Pomidory umyć i pokroić w grubą kostkę. Szczypiorek lub koperek posiekać. Przygotować sos: śmietanę wymieszać z majonezem, dodać zioła, doprawić, solą, pieprzem oraz cukrem i wymieszać. Zalać sosem kapustę, pomidory i szczypior (koper) bezpośrednio przed podaniem. Fetę pokroić w kostkę i wrzucić do sałatki, jeszcze raz wymieszać. Smacznego!

Sałatka z kapusty pekińskiej z fetą i pomidorem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s