Śledzie w winnych śliwkach

Śledzie w winnych śliwkach

4-5 płatów śledziowych, najlepiej marynowanych w oleju

1 czerwona cebula

kilkanaście suszonych śliwek

kilka goździków

kilka owoców jałowca

łyżka kolorowego pieprzu

1/2 szklanki wina, najlepiej domowego

kilka łyżek oleju

Śliwki przekroić na pół i moczyć w winie przynajmniej 2 godziny. Śledzie oczyścić ze słoikowej zalewy, pokroić na kawałki, a cebulę posiekać w grubą kostkę. Umieścić w pojemniczku lub salaterce. Zalać olejem, dodać goździki i jałowiec oraz pieprz. Następnie dodać śliwki i kilka łyżek wina, w którym się moczyły. Wszystko wymieszać, szczelnie przykryć i odstawić do lodówki przynajmniej na 1 dzień.

Wino taty

Śledzie w winnych śliwkach

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s