Likier kawowo-czekoladowy

Tak mi posmakował likier kawowy z masą krówkową, że postanowiłam zrobić go jeszcze raz. Tym bardziej, że jest ku temu okazja. Sylwester!!!! W moim osiedlowym sklepie zostały jedynie na półce masy krówkowe kakaowe. Pomyślałam, czemu nie? I tak oto powstał likier czekoladowo-kawowy.

Likier czekoladowy

gotowa masa krówkowa kakaowa

1/2 litra wódki

250 ml mleka skondensowanego

2 łyżeczki  kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w niewielkiej ilości wrzątku i ostudzonej.

Składniki zmiksować, przelać do dużej litrowej butelki lub karafki. Trzymać najlepiej w lodówce.

Likier czekoladowy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s