Racuchy z owocami

Racuchy to bardzo szybkie drugie danie, które uwielbiają moje dzieciaki. Mąż też nie pogardzi W sezonie letnim podaję je z owocami sezonowymi, zimą z jabłkami i bananami zatopionymi w cieście.

Do miski wlewam duży kefir lub maślankę, dodaję dwa jajka, cukier waniliowy i miksuję. Dosypuję tyle mąki, aby powstało bardzo gęste ciasto. Jeszcze szczypta sody i ciasto gotowe. Można do niego zetrzeć dwa jabłba i wkroić banana dla świetnego aromatu lub sypnąć odrobinę cynamonu. Smażymy na oleju. Wykładamy na talerz i polewamy jogurtem lub sosem owocowym albo wykładamy owoce (truskawki, maliny, borówki).

Racuchy bz borówkami i jogurtem jagodowym

Racuchy z malinami, śmietanką i czekoladą

Racuchy z sosem malinowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s